FAIL (the browser should render some flash content, not this).

CISO dental - Bine ati venit!

Noi sintem CISO - clinica de implantologie si sanatate orala. Ne propunem sa va redam zambetul si speranta in puterile dumneavoastra, sa incercam sa intelegem nevoile tuturor, sa va facem sa va simtiti ca acasa.

Citeste mai mult >>

cisodental
clinicaciso.ro

+4 021 410 1180
+4 021 410 1181
   +4 0721 208 884
numeri italiani: +39.0858944222
contact@cisodental.ro

B-dul Burebista nr 1, bl. D15, scara 3, Bucuresti -
harta

Lista preturi

bgcov

Tu stii ce probleme pot aparea ca urmare a unei igiene orale precare?

Probleme ale inimii – Boala parodontala, care este o infectie cronica a gingiilor, prezinta un risc crescut de atac de cord . O analiza a constatat ca persoanele cu boala parodonatala au avut un risc de a dezvolta boli cardiovasculrae cu 19% mai mare decat persoanele care nu suferea de aceasta afectiune. Citeste tot

scaling1-e1280588892448

Detartrajul este cea mai comună şi conservatoare formă de tratament parodontal. Este minim invazivă și este recomandată tuturor persoanelor, cel puțin o dată pe an. Procesul de detartrare nu afectează deloc dinţii Citeste tot

Complicatiile molarilor de minte

6 septembrie 2015 la ora 12:46

molar3-300x225

Ce sunt molarii de minte ?

Sunt ultimii molari care apar pe fiecare maxilar de-o parte si de alta, varsta fiind cuprinsa intre 18 si 25 de ani insa pot aparea si la varste mai inaintate sau raman in maxilar nemai erupand in cavitatea bucala acestia fiind descoperiti la un control radiologic. Molarii care au erupt corect in cavitatea bucala nu produc complicatii.

Citeste tot

Căderea dinţilor: soluţii moderne pentru oameni moderni de Dr. Giuseppe Scandale

Missing Tooth

     Pierderea unui organ sau, mai bine-zis, a funcţiei sale, este substituită cu un artificiu denumit proteză, în toate domeniile medicinei. Există proteze mari şi mici: pentru mâini, picioare, valvulele cardiace, dar şi pentru auz şi văz. Ochelarii sunt, de fapt, niste proteze.

Citeste tot

Osteita si osteomielita maxilarelor

25 septembrie 2010 la ora 13:00

N.B. Aceast articol este doar informativ. Nu poate inlocui consultanta de specialitate.

 

Osteita si osteomielita maxilarelor sunt  leziuni de natura infectioasa cu caracter necrotic si distructiv, provocate de germeni piogeni.

In osteita se produc leziuni ale tesutului osos propriu-zis, cuprinzand zonele maxilarelor lipsite sau foarte sarace in tesut medular, si anume portiunea corticala (osteita corticala sau osteoperiostita), sau procesul alveolar (osteita alveolara). In osteomielita, leziunile intereseaza osul in totalitatea sa, si anume atat tesu­tul osos cat si tesutul medular, procesul fiind difuz si cuprinzand portiuni intinse din maxilar.

ETIOLOGIE SI PATOGENIE

La maxilare, osteita si osteomielita se intalnesc mult mai frecvent decat la celelalte oase. Aceasta frecventa deosebita este datorita faptului ca maxilarele prezinta o serie de conditii care favorizeaza localizarea si dezvoltarea infectiilor:

In maxilare sunt implantati dintii, care foarte frecvent au focare septice acute si cronice si pot astfel insamanta osul; maxilarele au rapoarte stranse cu cavitatea bucala, fosele nazale, sinusurile maxilare, de la care infectia se poate propaga la os; maxilarele sunt acoperite in mare parte cu o mucoasa aderenta, astfel incat leziunile septice traumatice sau patologice pot infecta direct osul; maxilarele sufera o serie de procese de transformare continua, prin formarea si eruptia dintilor, astfel incat terenul devine favorabil pentru apelul infectiilor generale. Citeste tot

Odontectomia caninului inclus

22 septembrie 2010 la ora 14:53

N.B. Aceast articol este doar informativ. Nu poate inlocui consultanta de specialitate.

 

Este interventia radicala care se aplica in cazurile in care reducerea chirurgical-ortodontica nu este posibila (dinte situat profund, deformat, in pozitie orizontala). Interventia chirurgicala se executa in sala de operatie, dupa pregatirea corespunzatoare a bolnavului (asanarea cavitatii bucale, premedicatie). Anestezia locoregionala, tronculara periferica. Tehnica este diferita, in raport cu pozitia dintelui: Citeste tot

Eroziunea dentara

17 septembrie 2010 la ora 11:53

N.B. Aceast articol este doar informativ. Nu poate inlocui consultanta de specialitate.

 

 

Uzura dentara, sau leziunea dentara necarioasa reprezinta cauza evolutiei functionale a dintilor; poate fi insa cauzata si de factori patologici diferiti de cei care genereaza caria dentara sau traumatismele dentare. Aceasta uzura se caracterizeaza prin reducerea tesutului dentar(smalt, dentina) in grosime si modificarea formei anatomice a dintelui(atat a coroanei cat si a radacinii). In cadrul uzurii dentare se deosebesc trei entitati : atritia, abraziunea, eroziunea dentara.

Eroziunea dentara – este o uzura chimica a tesuturilor dure dentare  fara ca placa bacteriana sa aiba vreo contributie, conferind smaltului o rezistenta mai mica la factorii fizici. Aceste leziuni sunt intalnite mai des la pacientii adulti cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani insa studiile actuale au evidentiat faptulc a pot sa apara si la pacientii tineri si foarte tineri datorita alimentatiei cotidiene bogate in sucuri de fructe, bauturi carbogazoase pe perioade mari de timp.

Citeste tot

Pericoronarita si complicatiile ei

14 septembrie 2010 la ora 12:19

N.B. Aceast articol este doar informativ. Nu poate inlocui consultanta de specialitate.

 

Ce este pericoronarita ?

Este o afectiune stomatologica intalnita frecvent la adultii tineri ai caror molari „de minte” nu au reusit sa erupa complet in cavitatea bucala, sau au avut o eruptie anormala. Din acest motiv gingia care inconjoara coroana acestor molari(masele) se va infecta des datorita bacteriilor situate la acest nivel, bacterii ce sunt in mod normal in cavitatea bucala(saprofite); gingia fiind supusa unui traumatism aproape constant. Aceasta afectiune este specifica adolescentilor datorita aparitiei molarului trei(de minte) in cavitatea orala manifestandu-se in intervalul de varsta 17-24 de ani depinzand mult de momentul eruptiei dentare. Cauzele cele mai des intalnite in aparitia pericoronaritei (infectiei) sunt traumatismele de la acest nivel si igiena orala deficitara. Citeste tot

Nevralgia trigemenului

10 septembrie 2010 la ora 14:37

N.B. Aceast articol este doar informativ. Nu poate inlocui consultanta de specialitate.

 

Este sindromul dureros cel mai important. Durerea in ticul dureros al fetei sau nevralgia esentiala de trigemen se caracterizeaza prin crize dureroase, de intensitate mare, cu caracter fulgerator. Durata crizei este scurta, cu perioade de acalmie completa intre crize. Crizele dureroase sunt localizate la una din ramurile peri­ferice ale trigemenului (mandibular, maxilar sau oftalmic) sau intere­seaza toate ramurile concomitent. Citeste tot

Inflamatiile glandelor salivare

4 septembrie 2010 la ora 13:11

 

N.B. Aceast articol este doar informativ. Nu poate inlocui consultanta de specialitate.

 

Leziunile inflamatorii pot fi limitate la canalele excretorii (sialodochite) sau intereseaza glandele salivare (sialoadenite acute si cronice).

Sialodochite.


Sialodochita este inflamatia limitata la canalul excretor al glandei parotide sau, mai rar, al glandei submaxilare.

Cauzele sialodochitelor sunt locale: calculi salivari sau corpi straini pe cana­lele excretorii, stare de septicitate bucala, leziuni de stomatita in vecinatatea ostiumului, spine iritative in teritoriul buco-maxilo-facial (iritatii protetice, dinti inclusi), cresterea presiunii in cavitatea bucala la muzicantii suflatori si la suflatorii in sticla.

 

Sialodochita se poate prezenta sub trei aspecte: Citeste tot